Ceremonie

Spotkanie z dźwiękami mis tybetańskich i gongu jest doświaczeniem dla duszy, ciała i umusłu. Jest to jednak przede wszystkim podróż w głąb siebie. Jedyne, co trzeba zrobić, by udać się w tą podróż jest oddanie się wibracji, która płynie z gongu i mis dźwiękowych. Zaufanie, że dźwięk przyniesie nam wszystko, co potrzebujemy i na co jesteśmy gotowi w tym momencie naszego życia. Wibracja mis dźwiękowych i gongu pomaga przywrócić harmonię a także daje spokój i rozluźnienie. Podczas spotkania doznasz wibracje o różnych częstotliwościach a harmoniczne tony wprowadzają Cię w stan głębokiego relaksu i regeneracji.

Podczas słuchania organizm wchodzi w rezonans z dźwiękiem w takim stopniu, że pobudzone zostają zakończenia nerwowe naszych mięśni, stawów, kości i tkanek. Wibracja regeneruje organizm poprzez regulację częstotliwości komórek.

Drgania rozchodzące się w ciele wpływają na krążenie krwi i inne płyny ustrojowe oraz na całą wodę w naszym organizmie. Wibracja poprawia ukrwienie, ułatwia usuwanie toksyn poprzez poruszenie zastojów oraz przyspiesza regenerację tkanek.

Terapia dźwiękiem sprawia również, że doznajemy uczucia wyciszenia, dzięki czemu znikają napięcia i pojawia się większa zdolność radzenia sobie ze stresem.